Ρομποτική 2017

λογο3γμ

Κεντρική Επάνω Ρομποτική 2011 Ρομποτική 2012 Ρομποτική 2014 Ρομποτική 2016 Ρομποτική 2017 Ρομποτική 2018


ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2017

Πραγματοποιούνται μαθήματα με βάση το NXT και EV3 της Lego και εκπονείται ένα project.

1. Πανελλήνιος διαγωνισμός WRO

Τα μέλη της ομάδας:

Προπονητής:

 

Η ομάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό με θέμα "Η πορεία του Μ. Αλεξάνδρου" που πραγματοποιείται στις 11/3 (προκριματικός) και 18/3 (τελικός)

Από τον περιφερειακό τελικό Αττικής

Η ομάδα μας συγκέντρωσε 600 / 700 βαθμούς στον Τελικό..........ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!

 

2. Αυτοματοποιημένη διαλογή

Τα μέλη της ομάδας:

Καθηγητής:

 

Η διαλογή αντικειμένων με βάση κάποιο ή κάποια χαρακτηριστικά είναι διαδικασία που εφαρμόζεται σε διάφορα συστήματα επεξεργασίας ή και παραγωγής, όπως συστήματα ανακυκλώσιμων υλικών, έλεγχος ποιότητας παραγωγής, διαχωρισμός αποθήκευση  προϊόντων και άλλα.

Η διαλογή γίνεται με βάση κάποιο ή κάποια χαρακτηριστικά που ελέγχονται μέσω κατάλληλων αισθητήρων . Ειδικά προγραμματισμένα υπολογιστικά συστήματα δέχονται τις πληροφορίες από τους αισθητήρες και οδηγούν συστήματα, όπως ταινιόδρομοι, ρομποτικοί βραχίονες κλπ ώστε να διαχωρίζονται τα υλικά – προϊόντα.

 Το συγκεκριμένο σύστημα είναι  μια προσομοίωση – μικρογραφία αυτοματοποιημένης διαλογής συσκευασμένων προϊόντων με βάση το χρώμα.

Χρωματισμένα κιβώτια με προϊόντα τοποθετούνται πάνω σε ένα ταινιόδρομο και αρχικά ομαδοποιούνται σε 2 κατηγορίες:

1.     Κόκκινα – κίτρινα και

2.     Μπλε, πράσινα.

Τα κιβώτια κάθε κατηγορίας ανιχνεύονται από 2 αισθητήρες, έναν χρώματος και έναν απόστασης και οδηγούνται αντίστοιχα σε 2 βοηθητικούς ταινιόδρομους στο τέλος των οποίων υπάρχουν ρομποτικοί βραχίονες οι οποίοι κάνουν την τελική διαλογή και τοποθέτηση των κιβωτίων στις αντίστοιχες θέσεις.

Δείτε το video