Βιβλιοθήκη

λογο3γμ

Κεντρική Το Σχολείο e-μαθήματα Ομάδες Μάθησης Δράσεις Εκδρομές Καθηγητές


Άλκη Ζέη

Από το σχολικό έτος 2012-2013 η βιβλιοθήκη χρησιμοποιείται ως χώρος πολυμέσων όπου πραγματοποιούνται διδασκαλίες μαθημάτων με ευθύνη των καθηγητών.

 

Για την ιστορία... (από την καθηγήτρια Σοφία Λιλιμπάκη, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης το σχ. έτος 2010-2011)

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», λέμε στην Ελλάδα και είμαστε ικανοποιημένοι για ότι πραγματοποιείται έστω  καθυστερημένα. Αυτό ισχύει και για τη Βιβλιοθήκη μας.

Λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σχολικών Βιβλιοθηκών, γνωστού ήδη από το 1999.

Η ιστορία της ξεκινάει  από το 2002, όταν  Διευθυντής του Σχολείου ήταν ο αείμνηστος Ιωάννης Περάκης, ο οποίος διεκδίκησε την ίδρυσή της και τα κατάφερε, παρόλο που δεν πρόλαβε να τη δει να  γίνεται πράξη…

 Κατοχυρώθηκε το 2005, οπότε έγινε και η παραγγελία των βιβλίων. Ένα μεγάλο διάστημα ακολούθησε για να ετοιμαστεί η αίθουσα. Έτσι φτάσαμε στις 14 Δεκεμβρίου του 2009, οπότε τοποθετήθηκε  η υπεύθυνη, Λιλιμπάκη Σοφία, φιλόλογος, και ορίστηκαν συνυπεύθυνοι στην Επιτροπή οι: Κεραμάρης Γεώργιος, Διευθυντής του Σχολείου, Φακιολάκης Γεώργιος, καθηγητής Πληροφορικής και Ξενάκης Μάρκος, φυσικός, αναπληρωτής διευθυντής του Σχολείου.

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί σε καθημερινή βάση για τους μαθητές και τους καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης και του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Πέραν της τυπικής καθημερινής λειτουργίας, στη βιβλιοθήκη πραγματοποιούνται ειδικές διδασκαλίες με χρήση των συμβατικών και ηλεκτρονικών μέσων. Επίσης έχουν δημιουργηθεί ομάδες εργασίας μαθητών που επεξεργάζονται ειδικά θέματα με τον συντονισμό και την καθοδήγηση της υπεύθυνης της Βιβλιοθήκης. Αυτές είναι η Λέσχη Ανάγνωσης και η ομάδα Τοπικής Ιστορίας.

Μια από τις δραστηριότητες στο πλαίσιο της λέσχης Ανάγνωσης είναι η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή της συγγραφέως Άλκης Ζέη (2010).

Από το σχολικό έτος 2011-2012 διεκόπη η καθημερινή λειτουργία της Βιβλιοθήκης.