logo3gm

Κεντρική Επάνω Δράσεις 2015-2016 Δράσεις 2013-2014 Δράσεις 2010-2011 Δράσεις 2012-2013 Δράσεις 2014-2015 Δράσεις 2016-2017

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΟΤΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Οι μαθητές συναντούν τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η ΑΦΙΣΑ ΜΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, ώρα 10:00 – 12:00, το σχολείο μας φιλοξένησε την καταξιωμένη και πολυβραβευμένη συγγραφέα κ. Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου.  26 μαθητές και από τις τρεις τάξεις με υπεύθυνη τη φιλόλογο κ. Δέσποινα Μαυρομιχάλη ασχολούνται από το Δεκέμβριο με διερευνητική εργασία που έχει ως θέμα τα ναρκωτικά. Σ’ αυτήν ενέταξαν και τη φιλαναγνωσία, επιλέγοντας το βιβλίο «Στο Τσιμεντένιο Δάσος» της Λ. Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου.

 Η συγγραφέας ήταν πολύ φιλική και οικεία με τους μαθητές. Οι νεαροί φιλαναγνώστες συζήτησαν μαζί της, της υπέβαλαν ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο βιβλίο της, αλλά και πιο γενικές ως συγγραφέα, π. χ.  από πού επηρεάζεται, πώς πλάθει τους χαρακτήρες των ηρώων της και άλλες στις οποίες με προθυμία απάντησε.

Οι μαθητές συγκινήθηκαν ιδιαίτερα, όταν της ζητήθηκε να αφηγηθεί κάποιο ξεχωριστό περιστατικό από τα παιδικά της χρόνια και εξομολογήθηκε αυτό από την κατοχή με τη δυναμωτική γλυκόζη που έτρωγαν τα παιδιά στο σχολείο και οι δάσκαλοι έκαναν τα πάντα για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση οι μαθητές έδειξαν στη συγγραφέα βίντεο με δραματοποιημένες σκηνές του βιβλίου της «Στο Τσιμεντένιο Δάσος».

Η κυρία Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου έδωσε τα θερμά της συγχαρητήρια στα παιδιά για τις παρουσιάσεις τους, στην υπεύθυνη καθηγήτρια και στο διευθυντή του σχολείου, λέγοντας ότι δεν έχει δει τέτοιες παρουσιάσεις σε άλλο σχολείο που έχει επισκεφθεί.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή είναι σίγουρο ότι έγιναν πλουσιότεροι πνευματικά και ψυχικά, ότι τους δόθηκε το κίνητρο να καλλιεργήσουν περισσότερο τη φιλαναγνωσία  με συγγραφείς κλασικούς και σύγχρονους, όπως  άλλωστε τους προέτρεψε και η  συγγραφέας.

Επιμέλεια κειμένου Δέσποινα Μαυρομιχάλη

 Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ

                     

Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ